Redescopăr Moldova cu Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova

Privind agitația în jurul  Redescoperă Moldova ( http://www.redescopera.md/?), nu pot decît să le spun organizatorilor: „Jos pălăria!”. Obiectul invidiei mele e faptul că vor călători, vor dormi afară în sac și vor face cunoștință cu … pietre, ruine și istorie.  Ideea este prezentată consumatorului într-un mod apetisant și comestibil. Urmăresc cu interes enorm în blogosferă cum praful istoriei este dat jos de amatori, cum copii de incubator, împreună cu internet ca lumea și laptop, cu obiectivele căscate înfulecă megabiți de imagini și le aruncă publicului flămînd de ceva nou și original.

Ceea ce mă întristează e numărul limitat de locuri care vor fi vizitate. Vor fi vizitate doar 8 localități, printre care Orheiul Vechi, Saharna și Țipova, care deja se bucură de o atenție sporită. Sunt ruine în Republica Moldova care la fel merită valorificate și mediatizate. Dar, cred că altă dată….

Și dacă plecați acolo – păi să fie prezentat diferit. Sunt prea multe locații istorice și monumente ale naturii care merită vizitate, de care nu cunoaște publicul larg. Destul e să accesați pagina de pe Facebook a Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova. Cînd văd ruinele din imagini, nu pot decît să zic: „Jos pălăria!”.

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu